DELKOF S.A

Kompanija DELCOF S.A. osnovana je 1999. godine, po programu Ministarstva razvoja, kreiranom u svrhu osnivanja poslovnih klastera. Grčka industrija voćnih konzervi postala je pionir u ovom nastojanju i iskoristila je ovu priliku da stvori horizontalnu mrežu koja, prema uslovima definisanim zakonom, djeluje u interesu cijele industrije.

Danas je to jedina preživela mreža među onima osnovanim 1999. god., što pokazuje dinamiku i industrije i kompanije. DELCOF S.A. djeluje kao mreža grčkih fabrika voća, čija je osnovna djelatnost zastupanje i promocija grčke industrije u Europi i svijetu.

Okuplja najveće fabrike konzerviranog voća i sokova koje zauzimaju vodeću poziciju na svjetskom tržištu dok se fokusiraju na konzervirane breskve i tako ostvaruju promet od preko 500 miliona eura.

Sa sjedištem u Naousi, okrug Imatija u Centralnoj Makedoniji, članovi DELCOF S.A. svakodnevno rade na održavanju visokog kvaliteta i sigurnosti svojih proizvoda za dobrobit hiljada farmera - proizvođača voća u Grčkoj.

DELCOF S.A. je realizovao i sprovodi niz promotivnih i informativnih akcija, istraživačkih programa i inicijativa koje se poduzimaju na nacionalnom, evropskom i međunarodnom nivou, a glavni cilj ostaje uvijek isti: prerađeni proizvodi zadržati istu svježinu i vrijednost kao i svježi.
Image
Image
Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account